Deel je verhaal

Mentaal Kabaal biedt een platform voor iedereen die (wel eens) te maken heeft met psychische problemen. Van depressies tot onzekerheden, van perfectionisme tot angstaanvallen. Op onze blog bruist het van de getuigenissen en dat is geweldig, want het is dankzij deze verhalen dat we het stigma rondom mentale gezondheid bespreekbaar kunnen maken, een plek voor (h)erkenning kunnen creëren en zelfs als uitlaatklep kunnen functioneren voor zij die zich in hun omgeving ongehoord voelen. 

We steken het niet onder stoelen of banken dat Mentaal Kabaal super trots is op alle stoere kabaalmakers die op deze manier met de buitenwereld al hun mentale verhaal wilden delen. Maar verhalen hebben we nooit genoeg en daarom zijn we altijd opzoek naar nieuwe kabaalmakers.
 

Are you in? Super tof! Er zijn twee manieren om jouw verhaal te delen:

 

1. De lezersbrief

De eerste optie is de old school lezersbrief waarmee jij volledig de touwtjes in handen hebt. Het leuke van deze optie is dat jij het format zelf bepaalt. Het kan écht van alles zijn! Bundel je gedachten samen en doe er vervolgens mee wat je wil. Dit kan bijvoorbeeld een gedicht zijn, een fragment uit je dagboek, een verhaal over een leuke of een ingrijpende gebeurtenis, een fotoreportage of voor de echte dare devils is zelfs een vlog mogelijk. Stuur je creatie op naar mentaalkabaal.blog@gmail.com en na een korte redactionele check verschijnt hij op de website.

2. Het interview

Vergt optie 1 te veel energie en vind je het eigenlijk best moeilijk om jouw gedachten bij elkaar te rapen? Don't worry, dan zijn wij er om je te helpen. Vertel in het formulier hieronder kort waar je met ons over wil praten en dan doen wij ons best om zo snel mogelijk een datum te prikken voor een interview. Bij kabaalmakers schreven wij alvast ons eigen verhaal zodat je een impressie kunt krijgen van wie wij zijn.

Meld je hier aan voor een interview

Bedankt voor het delen van jouw verhaal!

Veelgestelde vragen

1. Hoe en wanneer kan ik een reactie verwachten?

Binnen twee weken. We controleren onze mailbox twee maal per week en zullen per mail contact met je opnemen om een gesprek in te plannen of de datum door te geven waarop we jouw verhaal zullen publiceren. 

2. Help! Ik heb spijt! Wat nu?
Heb je ons in een opwelling gemaild en denk je na vijf minuten: Nee! What have I done? Geen paniek, je kan je in elke fase van het proces terugtrekken. Wij willen niks op het web gooien waarbij jij je onprettig voelt.

3. Hoe zit het met anonimiteit?

We willen je verzoeken om bij het inzenden van jouw verhaal je naam en leeftijd te vermelden zodat we weten met wie we te maken hebben. Mocht je de wens hebben anoniem te blijven dan hebben wij daar alle begrip voor. Jouw verhaal zal dan zonder de vermelding van jouw naam op onze blog verschijnen.

4. Is mijn verhaal wel belangrijk genoeg?

Dit is een vraag die wij heel, heel, heel vaak krijgen en waar eigenlijk maar 1 antwoord op is: ja!

Jouw verhaal is super belangrijk. Deze gedachte is een van de meest voorkomende redenen waarom mensen geen hulp vragen en dat is jammer. Heb jij vorige week je kleine teen gestoten en ben je daar nog steeds niet overheen? Mentaal Kabaal wil het weten!